Vijf tips om dit jaar écht meer te gaan sporten

Geplaatst op 18-02-2023

Categorie: Sport

Wil jij ook graag meer sporten? Het is niet altijd makkelijk om de tijd en motivatie te vinden om te gaan sporten, vooral niet als je een drukke levensstijl hebt. Maar weet je wat? Het is absoluut de moeite waard om te proberen! In dit artikel geef ik jou vijf tips om dit jaar écht meer te gaan sporten, in samenwerking met Wladimir die hier maandelijks over blogt.

Tip 1: Maak het een gewoonte

Een van de belangrijkste stappen om meer te gaan sporten is om het een gewoonte te maken. Als je elke dag op dezelfde tijd gaat sporten, dan wordt het vanzelf een gewoonte. Het is belangrijk om een realistisch schema te maken dat past bij jouw levensstijl en agenda. Als je bijvoorbeeld 's ochtends meer tijd hebt, dan kun je overwegen om 's ochtends te gaan sporten. Zo voorkom je dat andere activiteiten het sporten in de weg staan.

Tip 2: Vind een sportmaatje

Sporten met een vriend of vriendin kan enorm motiverend werken. Je kunt elkaar aanmoedigen en ondersteunen en het wordt ook meteen een stuk gezelliger. Bovendien kan het een stok achter de deur zijn om daadwerkelijk te gaan sporten. Spreek af om samen te gaan sporten op vaste tijden en hou elkaar aan die afspraak.

Sport

Tip 3: Kies een sport die bij jou past

Het is belangrijk om een sport te kiezen die bij jou past en die je leuk vindt. Als je bijvoorbeeld niet van hardlopen houdt, dan is het geen goed idee om jezelf te dwingen om te gaan hardlopen. Kies een sport die jij leuk vindt, zoals bijvoorbeeld zwemmen, fietsen of yoga. Op die manier is het een stuk makkelijker om jezelf te motiveren om te gaan sporten.

Tip 4: Varieer in activiteiten

Als je elke dag hetzelfde doet, dan kan het op den duur gaan vervelen. Varieer daarom in de activiteiten die je doet. Ga bijvoorbeeld de ene dag zwemmen en de andere dag fietsen. Door te variëren blijft het leuk en uitdagend en voorkom je dat je in een sleur terecht komt.

Tip 5: Beloon jezelf

Beloon jezelf als je een doel hebt behaald. Bijvoorbeeld als je een bepaald aantal keer per week hebt gesport, kun je jezelf trakteren op iets leuks. Het kan ook helpen om een doel te stellen en daar naartoe te werken. Bijvoorbeeld een hardloopwedstrijd die je over drie maanden wilt lopen. Door een doel te stellen blijf je gemotiveerd en kun je jezelf blijven uitdagen.