Hoe kies je de juiste haarkleur voor jou?

Geplaatst op 18-02-2023

Categorie: Fashion

Ben je op zoek naar een nieuwe haarkleur, maar weet je niet zeker welke kleur bij jou past? Geen zorgen, ik begrijp hoe overweldigend het kan zijn om de juiste haarkleur te kiezen. Er zijn zoveel factoren waarmee je rekening moet houden: je huidtint, oogkleur, persoonlijkheid en natuurlijk je eigen stijl. Maar met de juiste tips en tricks kun je de perfecte haarkleur vinden die bij jou past.

Stap 1: Bepaal je huidtint

De eerste stap bij het kiezen van de juiste haarkleur is het bepalen van je huidtint. Er zijn over het algemeen twee soorten huidtinten: warme en koele. Een warme huidtint heeft gele, gouden of perzikkleurige ondertonen, terwijl een koele huidtint blauwe of roze ondertonen heeft. Een eenvoudige manier om te bepalen welke ondertoon je huid heeft, is door naar de aderen op de binnenkant van je pols te kijken. Als je aderen groenachtig zijn, heb je waarschijnlijk een warme huidtint. Als je aderen meer blauwachtig zijn, heb je waarschijnlijk een koele huidtint.

haarkleurStap 2: Kies de juiste haarkleur op basis van je huidtint

Nu je je huidtint hebt bepaald, kun je de juiste haarkleur kiezen die hierbij past. Als je een warme huidtint hebt, passen warmere haarkleuren bij jou. Denk hierbij aan goudbruin, honingblond, koper of aardetinten. Voor een koele huidtint kun je beter kiezen voor haarkleuren met koele ondertonen. Denk hierbij aan asblond, ijsblond, kastanjebruin of zwart. Overweeg ook om high- of lowlights toe te voegen aan je haarkleur om diepte en dimensie te creëren.

Stap 3: Overweeg je oogkleur

Je oogkleur kan ook helpen bepalen welke haarkleur het beste bij jou past. Als je blauwe ogen hebt, kun je het beste kiezen voor warmere haarkleuren zoals goudbruin of koper. Als je groene ogen hebt, kun je het beste kiezen voor koelere haarkleuren zoals asblond of zwart. Heb je bruine ogen? Dan kun je eigenlijk alle haarkleuren dragen, dus laat je vooral leiden door je persoonlijke voorkeur.

Stap 4: Bedenk wat past bij je persoonlijkheid en levensstijl

Natuurlijk is het ook belangrijk om te bedenken welke haarkleur past bij je persoonlijkheid en levensstijl. Als je bijvoorbeeld een drukbezette baan hebt, is het misschien niet handig om te kiezen voor een haarkleur die veel onderhoud vereist. Kies in dat geval voor een haarkleur die gemakkelijk te onder houden is en waarbij je niet te vaak naar de kapper hoeft te gaan. Aan de andere kant, als je van verandering houdt en niet bang bent om op te vallen, dan kun je juist kiezen voor een opvallende haarkleur, zoals paars of roze.

Stap 5: Laat je adviseren door een professional

Als je er nog steeds niet helemaal zeker van bent welke haarkleur het beste bij jou past, overweeg dan om een afspraak te maken bij een professionele kapper of haarstylist. Zij kunnen je helpen bij het bepalen van de juiste haarkleur op basis van je huidtint, oogkleur en persoonlijke voorkeuren. Daarnaast kunnen zij ook adviseren over welke kleurtechnieken het beste bij jouw haar passen. Een website als deze kan je hier ook mee helpen.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat het kiezen van de juiste haarkleur vooral gaat om het vinden van een kleur waarbij jij je zelfverzekerd en mooi voelt. Het kan soms even duren voordat je de perfecte haarkleur hebt gevonden, maar het is de moeite waard om de tijd en aandacht te besteden aan het vinden van de juiste kleur.

Het kiezen van de juiste haarkleur kan lastig zijn, maar door rekening te houden met je huidtint, oogkleur, persoonlijkheid en levensstijl, kun je de perfecte haarkleur vinden. Vergeet niet om ook de hulp in te schakelen van een professionele kapper of haarstylist als je nog steeds niet zeker bent. Door de juiste haarkleur te kiezen, kan je haar je persoonlijkheid en stijl versterken en je zelfvertrouwen vergroten. Veel succes met het vinden van jouw perfecte haarkleur!