De populairste speeltjes voor jouw kat

Geplaatst op 18-02-2023

Categorie: Dier en natuur

Ben jij op zoek naar speeltjes voor jouw kat? Of het nu gaat om jonge kittens of volwassen katten, speeltjes zijn belangrijk voor het fysieke en mentale welzijn van jouw huisdier. Maar welke speeltjes zijn het meest populair en waar moet je op letten bij het kopen van speeltjes voor jouw kat? In deze blogpost delen we onze favoriete speeltjes en tips voor het kiezen van het beste speeltje voor jouw kat.

Spelende kat

  1. Kattenspeeltjes met veren

Katten zijn dol op vogels en daarom zijn kattenspeeltjes met veren een echte hit. Deze speeltjes zijn er in verschillende varianten, van simpele stokjes met een veer eraan tot uitdagende speeltjes waarbij de veer rondvliegt. Katten kunnen hun natuurlijke jachtinstinct kwijt op deze speeltjes en het is een goede manier om ze actief te houden. Let er wel op dat je deze speeltjes niet onbeheerd achterlaat, katten kunnen namelijk de veren opeten en dit kan tot verstoppingen leiden.

  1. Laserpennen

Een andere populaire keuze zijn laserpennen. Het lichtpuntje dat door de pen wordt geprojecteerd zal de aandacht van jouw kat zeker trekken. Katten vinden het heerlijk om achter dit lichtpuntje aan te rennen en te springen. Het is wel belangrijk om te onthouden dat katten gefrustreerd kunnen raken als ze het lichtpuntje niet kunnen vangen. Daarom is het belangrijk om ook andere speeltjes te gebruiken.

  1. Speelhengels

Een speelhengel is een speeltje dat bestaat uit een stok met daaraan een touwtje en een speeltje, zoals een pluizige muis of een balletje. Je kunt de hengel heen en weer bewegen en zo jouw kat uitdagen om te springen en te vangen. Dit speeltje is ideaal voor interactief spelen en is ook goed voor de band tussen jou en jouw kat.

Natuurlijk moet je kat ook een krabpaal hebben! Daarover lees je hier alles!